90 Ballen Bingo

Bingo komt in alle soorten en maten en is populair onder alle leeftijden. Er zijn meerdere varianten die jij kan spelen, bijvoorbeeld 90 ballen bingo. Het is een bekende variant dat je zoals de naam al verklapt met 90 ballen speelt. Deze variant werkt gewoon zoals de meeste bingospellen. Je koopt een bingokaart en je moet als eerste een horizontale lijn, twee horizontale lijnen of de hele kaart wegspelen. Alleen op die manier kan je met 90 ballen bingo een prijs winnen. De ballen vallen één voor één uit de bingomachine. De cijfers verschijnen op het scherm of worden omgeroepen. Als je als eerste de kaart vol hebt gespeeld dan mag jij uit volle borst ‘bingo’ roepen en dan win jij de mooiste prijs.

Hoe werkt 90 ballen bingo?

De variant 90 ballen bingo is vooral in de Verenigde Staten en in Canada populair. Wij Belgen spelen het spel ook wel vaak, want de variant komt vaak voorbij in het online casino en op de bingosites. Er zijn 90 ballen met een getal van 1 tot en met 90. Een bingokaart bestaat uit drie rijen en negen kolommen. Op sommige random plekken op de kaart staan ook nog wat nummers, dat is het grote verschil met 75 ballen bingo. Een verticale lijn komt niet voor bij 90 ballen bingo, je moet het doen met horizontale lijnen. De kolommen lopen op volgorde en dat maakt het spel nog veel simpeler.

Hoe win ik een prijs?

Je kan alleen winnen door als eerste één of twee horizontale lijnen vol te spelen. Je krijgt dan één van de twee kleinere prijzen. De hoofdprijs is gereserveerd voor de speler die als eerste een volle kaart heeft en bingo mag roepen. Als je online 90 ballen bingo gaat spelen dan kan je ook nog een jackpot winnen. De jackpots gaan naar de spelers die een volle kaart krijgen binnen 30 ballen en dat komt niet zo vaak voor. De prijs van een regulier spelletje 90 ballen bingo hangt af van het aantal verkochte bingokaarten en de prijs van een bingokaart.